Tijdens het schilderen van dit portret sprak de schilder Albert Verwey zijn model toe: ‘Ik kan je portret alle kanten uit sturen. Er zit een nonnetje in, maar ook iets van een duivelin. Ik kan niet zeggen welk type het wordt. Laat me nu met rust, niet zeuren. Het portret dat ik van je schilder, zal alles verklaren.’

Bibeb. Het citaat komt uit haar in memoriam, geschreven door Martje Breedt Bruyn, dat afgelopen week in Vrij Nederland stond.

Max van Rooy, voorzitter van de Albert Verweystichting, las het artikel en het portret kwam in gedachten. Eigenlijk had hij in dat schilderij al de verbeelding gezien van Bibebs uitspraak: ‘Ik geloof in geesten. I like to be a ghost, and give everybody.’

Ze had er nog aan toegevoegd: ‘Misschien kom ik na mijn dood wel terecht in iets heel prachtigs.’

In Vrij Nederland 6 februari 2010. Herstel : Het portret van Bibeb (VN 04) is geschilderd door de schilder Kees Verwey, niet door de dichter Albert Verwey.