Volgens Freek

Freeks formatie-advies: ga eens praten met kopstukken uit de energiesector

Freek de Jonge

Freek de Jonge volgt voor Vrij Nederland het nieuws. Deze keer: de formatie wordt hervat.

‘Onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hervatten morgen hun overleg over de vorming van een kabinet. De formatie was drie weken onderbroken voor vakantie. In de middag praten zij onder andere over de aardgaswinning met kopstukken uit de sector’, aldus NU.nl gisteravond laat in de rubriek ‘Dit Wordt Het Nieuws’.

Er liggen tientallen rapporten en onderzoeken. Met eensluidende conclusies over de aardgaswinning: onveilig en slecht voor het milieu. Hoe eerder we kunnen omschakelen naar schonere energie hoe beter.

Praten met de kopstukken uit die sector heeft geen enkele zin. Kopstukken uit die sector gaan proberen zo lang mogelijk kopstuk in die sector te blijven. Kopstukken uit die sector moeten heel snel geld bij elkaar zien te krijgen om de schade die mensen in Groningen geleden hebben en lijden te vergoeden. En daarna moeten de kopstukken die sector uit en zich oriënteren of ze...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie