En daar is niemand rouwig om.

Iemand belde mij op een zondag. Of ik Louis CK kende? Niet goed. Ik wist dat hij een een succesvolle comedy-auteur was die zelf het toneel op was gegaan met nog meer bijval.

Louis had zijn Europese toernee in Hongarije afgesloten en op weg naar de VS zou hij in Amsterdam nog graag met zijn 14-jarige dochter en vriendin het Anne Frank-huis bezoeken. Of ik connecties had?

Ik zag in deze vraag een unieke kans om deze beroemde komiek te ontmoeten en van gedachten te wisselen over de stand van zaken in ons vak.

Ik zal u de moeite besparen die het mij koste om de juiste persoon te vinden die de familie CK op de Dag des Heren een voorrangspositie wilde verlenen. Toen de taxi met het drietal voorreed waren zij de de imposante rij wachtenden ongemerkt gepasseerd. We schudden handen en liepen naar binnen en sloten ons aan achter de naar de Anne-magie zoekende bezoekers.

Het werd me snel duidelijk dat Louis moe was en dat het vooral zijn dochter en vriendin...