Ciao fratello,

Als ik straks in Puglia ben, gaan we hoop ik weer eten bij Peppino in Pozze Faceto? Dat restaurant zou een Michelinster verdienen. Hoewel, tegenwoordig kun je dat een restaurant bijna niet meer toewensen. ‘Falling stars’, kopte The Financial Times laatst boven een stuk over problemen rond de rode boekjes van de bandenfabrikant. De meest gevreesde restaurantcriticus van Frankrijk heeft zelfs gezegd: ‘Als ik een Michelinster in een kleine plaats tegenkom, weet ik al: oké, dat is dus een slaapverwekkend etablissement.’

En het is waar. Ik heb bij jou in de buurt in minstens twintig opwindend leuke restaurants gegeten, en maar één keer zaten we opgeprikt te wachten op wat komen ging. Juist dat restaurant had een Michelinster. Zelfs de bib gourmand, het vignetje dat het portret van een smullend bandenmannetje voorstelt, en dat een restaurant verdient met opvallend goed eten voor een redelijke prijs, heeft me al een paar keer teleurgesteld. Het eten is inderdaad erg...