Ciao fratello,

Dank voor het toesturen van die link naar FoodTube. Ik kreeg tranen in mijn ogen bij het zien van het filmpje waarin banketbakker Cees Holtkamp met zijn kleindochter Stella (met dat lieve witte schortje!) marsepeinen diertjes maakt. En het fragment waarin hij uitlegt hoe hij van grote Spaanse amandelen, suiker en een ei marsepein maakt, is ook nog eens heel informatief. Wist jij dat je marsepeindeeg een week in de ijskast moet laten rijpen voordat je het kunt verwerken?

Als ik me niet vergis, heb jij omstreeks deze tijd van het jaar amandelen van eigen bodem. Wat doe je daar eigenlijk mee? Walnoten – die heb ik weer in groten getale – kun je tenminste nog gewoon kraken en opeten. Maar met amandelen is dat niet zo eenvoudig.

Amandelmelk maken is ook nog een idee, dat moet echt waanzinnig gezond zijn. Een kwestie van (200 gram) gewelde amandelen en (1 liter) water in de blender mengen en dan door een linnen (thee)zeef persen. Een snufje zout en eventueel twee eetlepels...