Ciao fratello,

Het moet zo gezond zijn: broccoli. Maar ik vind er niets aan. Kennelijk hebben meer mensen er moeite mee, want laatst stond ik voor een groentekraam op de markt, toen een mevrouw naast mij aan de verkoper vroeg: ‘Heeft u een goed recept voor broccoli? Ik weet nooit wat ik daarmee moet doen.’ Terwijl de verkoper een flink aantal groene stronken inpakte, klonk zijn antwoord niet overtuigend: ‘Ik zou het met blauwe kaas doen.’ Zo lust ik er nog wel een paar, dacht ik. Dan proef je alleen blauwe kaas. Maar ik had zelf zo gauw geen beter antwoord. Zelfs groente-expert Jane Grigson heeft in haar kookboek moeite met broccoli en bloemkool. De laatste noemt ze zelfs een ’teleurstellende groente’. Vervolgens geeft ze een Romeins recept: ‘De beste manier om bloemkool klaar te maken’. Nu wil ik jou dat graag eens voorleggen. Ik heb het gemaakt, maar vertel pas wat ik ervan vond, nadat jij het ook hebt gemaakt en gegeten. Het recept ziet er simpel uit, maar is het zeker niet....