Karin van Munster, culinair journalist, en haar broer Frans, olijfboer in Puglia, Zuid-Italië, mailen over eten

Ciao fratello,

Wij zijn hier in de ban van Julia Child, de Amerikaanse kookboekenschrijfster die Amerikanen leerde hoe ze een omelet moesten bakken. In een van de eerste kookshows die op televisie te zien waren – we spreken nu over de jaren zestig – bracht ze haar publiek de fijne kneepjes van de Franse keuken bij. Nu speelt Meryl Streep de rol van Julia Child in de film Julie and Julia, en die is net in Nederland uitgekomen. Vandaar.

Afgelopen zomer las ik de memoires van Julia Child. Een ontwapenend leuk boek waarvan je honger en dorst krijgt; en zin in Parijs. Ik bestelde meteen bij Amazon de dvd van Julia’s oude tv-show The French Chef en leerde haar nog beter kennen. Hilarisch grappig, hoe ze complete vissen vriendschappelijk op de flank mept, voordat ze ze in een bouillabaisse laat verdwijnen. En wat een schat van een mens. Wordt er in Italië eigenlijk ook op tv...