Ciao fratello,

Vandaag vijf boleten gevonden! Terwijl ik niet eens op zoek was. In de herfstvakantie was ik serieus op paddenstoelenjacht geweest en trof alleen vliegenzwammen. Van eetbare paddenstoelen geen spoor. Te droog, of ze waren al geplukt, begreep ik van kenners. Inmiddels is de nazomer overgegaan in een natte herfst, en ja hoor: ineens waren ze er weer. Zo snel als alleen aan paddenstoelen wordt toegeschreven. Ik had geen mandje of iets bij me. Hield ze in mijn handen, en gauw achter mijn rug toen er wandelaars aankwamen. Paddenstoelen plukken wordt sterk afgeraden in Nederland. Op sommige plaatsen mag de boswachter je er zelfs voor bekeuren. Heb jij zeker geen last van in Italië? Ik heb de boleten natuurlijk wel keurig afgesneden en niet uit de grond gerukt, want dan verstoor je het mycelium en komen ze volgend jaar in mindere mate terug. Thuis gekomen heb ik het eekhoorntjesbrood in plakken gesneden en zachtjes gebakken in de roomboter. Jij zou dat vast met olijfolie...