Ciao fratello,

Wij aten laatst in een Italiaans restaurant in Hengelo, Intenzo, een verwijzing naar de naam van de eigenaar: Enzo. Bestaan zulke woordspelingen in Italië ook? Ik denk aan een restaurant genaamd MIMOsa. Bij onze Twentse Enzo kun je in elk geval erg lekker eten. We bestelden zijn specialiteit: spaghetti uit een Parmezaanse kaas. De eigenaar kwam aan tafel met een speciaal karretje, met daarop een Parmezaanse kaas zo groot als een wagenwiel. De bovenkant was eraf gesneden en in het midden was een holte ontstaan doordat hij op die plaats met een pollepel een beetje kaas los schraapte, die flambeerde en er dan een portie vers gekookte spaghetti in rondwentelde. Ik ben dol op Parmezaanse kaas en ik heb het ook altijd in huis, omdat het bijna alles lekkerder maakt: salades, groente, en risotto natuurlijk. Ik heb wel een bloedhekel aan het raspen, want die kaas is zo hard. Ik gebruik nog liever een kaasschaaf. Dunne, licht gekrulde plakken krijg je dan. Het is hier wel...