Tijd van leven

Hoe deelt u uw tijd in?

‘Het “Limburgs kwartiertje” komt bij mij niet voor. Ik ben altijd op tijd en kan er slecht tegen als anderen te laat komen. Dankzij mijn secretaresse, die alles aanstuurt en strategisch vooruitdenkt, hoef ik nooit ergens te wachten. Dat levert tijd op. De sporadische avonden dat ik niet hoef te werken, besteed ik aan schrijven en lezen: ik ben verslaafd aan literatuur. Aan vijf uur slaap heb ik genoeg. Uitslapen doe ik niet, wel liggen we zondag soms tot laat in de ochtend gezellig met het hele gezin in bed.’

Heeft u genoeg tijd voor uw kinderen?

‘Uit mijn eerste huwelijk heb ik twee kinderen die het huis uit zijn, met mijn huidige vrouw heb ik twee kleintjes. We wonen in Zuid-Limburg. Door­de­weeks ben ik in mijn flatje in Den Haag. Daar­door mis ik veel. Ik ben dan ook wel eens jaloers als ik van Wouter Bos of Jet Bussemaker hoor dat ze hun kinderen naar de crèche hebben gebracht. Thuis hebben we de afspraak: dit is tijdelijk. Ik hou het...