WieleestWat(niet)

Wie: actrice Margôt Ros

Wat: Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson

Nu: gestrand op pagina 8

Op het nachtkastje van ctrice Margôt Ros liggen twee ongelezen boeken te wachten. ‘Ik ben een slechte lezer.’ Bovenop ligt deel één van de Stieg Larsson-trilogie. ‘Een vriendin zei me: je moet even doorbijten, maar dan ben je verslaafd. Ik ben dus begonnen in de hoop verslaafd te raken, maar bleef steken op pagina acht.’

Het andere boek, dat veel langer wacht, is De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst. ‘Echt een boek voor mij, zei iedereen steeds. Dat zal te maken hebben met het feit dat het een tragikomedie is, dat ligt me in mijn eigen werk ook goed.’

Ros’ vrienden zijn echte lezers, vertelt ze: ‘Sommigen lezen zelfs op de wc. Ik heb de concentratie niet om een boek in stukjes te lezen. Ik ben een vakantielezer. Dan neem ik een stapel boeken mee, een paar moeilijke en wat detectives.’

Nu ze midden in de opnames zit van een nieuwe serie van Toren C, heeft...