9 oktober is nationale krokettendag. Als ze ergens weten hoe je een kroket bakt, dan is het bij de Febo. Ze doen het er dan ook al sinds 1941. Wat is het geheim van het kroketten-imperium? Carel Brendel en Theo Gerritse zochten het in 1984 uit.

De eigenaar van de Febo: ‘Het geheim van de Febo? Hard werken en opletten, daar is niets geheimzinnigs aan. Gewoon goed met je vak bezig zijn. Dat heb ik al op mijn achttiende geleerd. Ik werkte toen bij een banketbakker in Zaandam. Zijn specialiteit was roombotersprits. Ik vroeg hem — net zoals u nu aan mij — wat het geheim van zijn sprits was. Jongen, zei hij, om deze spritsen te bakken heb je tien pond roomboter nodig. De meeste...

Je hebt drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Word nu abonnee voor maar 4,99
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Het Verhaal van de Dag in je mailbox of via WhatsApp
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Om onze journalistiek te beschermen kun je Vrij Nederland niet incognito lezen.
Om onze journalistiek te beschermen kun je Vrij Nederland niet incognito lezen.
Word nu abonnee voor maar 4,99
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Het Verhaal van de Dag in je mailbox of via WhatsApp
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Je hebt drie artikelen kunnen lezen. Verder lezen? Probeer nu een maand gratis (t.w.v. € 4,99)
Je hebt drie artikelen kunnen lezen. Verder lezen? Probeer nu een maand gratis (t.w.v. € 4,99)
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en lees een maand alles van VN online.
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Het Verhaal van de Dag in je mailbox of via WhatsApp
Geen zorgen, je zit niet vast aan een abonnement