De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte is een kat in een vreemd pakhuis

Eerlijk gezegd heb ik een zwak voor Marlies Veldhuijzen van Zanten, de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte. Ze komt niet uit de politiek maar was verpleeghuisarts en manager in de ouderenzorg. Sinds ik vaak op bezoek ga bij mijn 95-jarige tante Cora weet ik hoeveel misstanden er in verzorgingstehuizen bestaan. Goed dus dat er iemand in het kabinet zit die op dat gebied verstand van zaken heeft. Bovendien heb ik Veldhuijzen van Zanten leren kennen als een geïnteresseerde, betrokken en spontane vrouw. Nooit weg in een wereldje van egotrippers die graag met hun ellebogen werken.

Ze kwam op het laatste moment in het kabinet terecht: Fleur Agema van de PVV eiste een aparte staatssecretaris van ouderenbeleid want Henk en Ingrid senior die krom hebben gelegen om dit land op te bouwen mochten niet onder de bezuinigingen lijden. Het CDA...