09-04-2008

Amr staat met zijn auto voor de Kentucky Fried Chicken op Tahrir-square. Een ontmoetingsplek die we allebei kenden. We gaan Italiaans eten in een klein restaurant op Zamalek. In het restaurant vraag ik of hij al besloten heeft in Nederland te gaan werken. Hij denkt er over na en is bijna zeker maar wil voordat hij beslist weten of hij met zijn salaris genoeg kan sparen. ‘Waarom sparen?’ vraag ik. ‘Voor mijn girlfriend, ik wil met haar trouwen maar dan zal ik eerst een huis voor haar moeten kopen. Ik wil een groot huis met een tuin.’ ‘Een tuin?’ Als er nou iets niet is in Kaïro zijn het wel tuinen. ‘Waarom wil je dan een tuin’, vraag ik nieuwsgierig. ‘Ik wil een tuin voor als mijn vrouw een huisdier wil. Een huisdier moet buiten kunnen spelen toch?’

Ik ben wat in de war van deze nieuwe informatie. Ik dacht dat hij single was, hij vertelde eerst niets over zijn vriendin, hij was zo blij dat hij nog single was en nu gaat hij trouwen. Ik vraag waarom hij dat niet eerder...