De protestbeweging in de VS

Dit is wat ik de afgelopen maanden voor Darfur had kunnen doen: ik had kunnen hardlopen in een symbolische olympische race. Of, als dat te zwaar was, kunnen wandelen. Ik had kunnen ‘sterven’ in een ‘die-in’. Of een vluchtelingenkamp kunnen bouwen van kartonnen dozen en witte lakens. Ik had een kaartje kunnen kopen voor een rockconcert. Naar een lezing kunnen gaan, of een modeshow, een fototentoonstelling of galerie kunnen bezoeken. Ik had voor Darfur kunnen bidden, dansen, eten, of juist een dag kunnen vasten. Ik had geld kunnen inzamelen met de verkoop van T-shirts en polsbandjes. En aan protestacties en demonstraties kunnen deelnemen op universiteiten, voor overheidsgebouwen, de Verenigde Naties en op Wall Street.

Uit deze overvloed van evenementen van de Amerikaanse Darfur-beweging kies ?ik de eerste nationale conferentie van ?STAND (Students Taking Action Now: Darfur), de grootste politieke jongerenbeweging in het land, met zevenhonderd...