Een haar in de soep

Thijs Broer
Lodewijk Asscher via Creative Commons
De PvdA krijgt het steeds lastiger met de strafbaarstelling van illegaliteit. Hoe gaat Lodewijk Asscher de bom onder het kabinet demonteren?

Terwijl Mark Rutte tijdens het staatsbezoek van Vladimir Poetin zit te tobben met ‘een haar in de soep’ – zoals hij de moeizame mensenrechtensituatie in Rusland noemt – heeft coalitiepartner PvdA te kampen met haar eigen haar in de soep: de strafbaarstelling van illegaliteit.

Afgelopen week heeft actief PvdA-lid en Iraans vluchteling Sander Terphuis (inderdaad: zijn nieuwe, Nederlandse naam) binnen de kortste keren ruim duizend handtekeningen tegen het omstreden plan weten te verzamelen. Het kunnen er vele tienduizenden worden.

De PvdA-bewindslieden probeerden de afgelopen maanden te doen alsof de soep niet zo heet gegeten zou worden. Zo zat minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher uitgerekend op 10 december – de internationale dag van de mensenrechten – in zijn Haagse werkkamer aan Vrij Nederland uit te leggen dat hij...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie