Ik ben geen moslimhater, reageert Max van Weezel op een boos opiniestuk van Lamyae Aharouay in Trouw.

Beste Lamyae Aharouay,

Dank dat je de moeite hebt genomen om een column over me te schrijven in Trouw. Jammer dat ik mede door die column nu bij een groot deel van islamitisch Amsterdam bekend sta als een xenofoob en rabiate moslimhater. Wat ik niet ben. En dat allemaal door één onhandige zin in het dubbelinterview met Alexander Klöpping in NRC Handelsblad over lange baarden en onopgemaakte vrouwen in het straatbeeld van Amsterdam-West.

Het blijkt helemaal niet leuk zelf een keer in het nieuws te komen, heb ik er van geleerd. Zeker niet als je verslaafd bent aan Twitter. Ik kreeg zowel boze moslima’s over me heen als PVV-stemmers die me voorhielden dat ik toch altijd een voorganger van de linkse kerk ben geweest en een hogepriester van de multiculturele samenleving. Dus moest ik nu niet over de islamisering klagen. En dan was er natuurlijk die ene gek die schreef: ‘Max van...