Een betere versie van mezelf

Tim de Gier
Tim de Gier bouwde een twitterbot. Het was een spoedcursus moderne wereld: de robots staan aan de deur en voor je het weet zijn ze leuker en grappiger dan wijzelf.

Oh internet. Soms lijkt het alsof de grootste verrassingen zich verschuilen in de marginaalste uithoeken. Neem nu de twitterbot. Dat is een computergestuurd twitteraccount. Bijvoorbeeld een bot die de hele dag de nieuwste artikelen van de New York Times twittert. Of de bot van de Big Ben die elk uur ‘Bong’ twittert. Er is ook een bot die elke keer als iemand ‘Rem Koolhaas’ zegt, automatisch een dansje terugtweet:

(•_•)
<) ) REM
/

(•_•)
( ( KOOL
/

(•_•)
<) )> HAAS
/

Twitterbots zijn vooral voor de liefhebber, maar ze zijn een voorbode van de toekomst. Dit voorjaar werd de Amsterdamse programmeur Jeffrey van der Goot door de politie ondervraagd toen zijn bot per ongeluk een doodsbedreiging twitterde. Aan het ontstaan van de bedreiging (‘I seriously want to kill people’) is geen menselijke beslissing te...

Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor
Vrij Nederland
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden van VN.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie