Reconstructie / Van een rel Ehsan Jami

Ehsan Jami (22), PvdA-raadslid te Voorburg en voorzitter van een op te richten comité voor ex-moslims, betaalde de tol voor zijn openhartigheid. Zaterdagmiddag 4 augustus rond zes uur werd hij bij het verlaten van een supermarkt aan de Prinses Beatrixlaan in zijn woonplaats opgewacht door drie mannen die hem uitscholden en fysiek te grazen namen. Inmiddels wordt de jonge politicus beveiligd onder auspiciën van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.

Wat gebeurde er nu precies? Op zondag 5 augustus deed Jami verslag in Nova: ‘Gisteren ben ik door drie jongens, een van Somalische afkomst en twee van Marokkaanse afkomst, die op mij gewacht hebben, tijdens het boodschappen eigenlijk, hoe triest het ook klinkt, een beetje in elkaar geslagen. Ze zeiden: wat zit je nou te lullen over de islam en de profeet Mohammed. Toen draaide ik me om en toen kreeg ik een klap in mijn gezicht.’

De Volkskrant meldde maandagochtend 6 augustus: ‘De...