DoubleDutch podcast

Trump normaliseert wat ver buiten elke norm ligt

Freke Vuijst& Reinout van Wagtendonk
Street art poster met Donald Trump en Kim Jong Un in London. Foto: David Corio/Redferns/Getty images.

In de DoubleDutch-podcast van deze week praten VS-correspondenten Freke Vuijst (van ons) en Reinout van Wagtendonk (BNR Nieuwsradio) over Trumps ‘vuur en furie, zoals de wereld nog nooit heeft gezien’ als antwoord op de dreiging van Noord-Korea. En de huiszoeking bij Paul Manafort, oud-campagneleider van Trump.

Hoe bizar is het om aan de keukentafel over een mogelijke kernoorlog te praten? En toch, ook wij doen het. Dat is het doodenge aan Trump: hij normaliseert wat ver buiten elke norm ligt. En je kan je er niet aan onttrekken. (1:35)

In de vroege ochtenduren, voor de zon opkwam, stormden zo’n twaalf FBI-agenten het huis van Paul Manafort binnen. De huiszoeking, op bevel van speciale aanklager Robert Mueller, vond afgelopen juli plaats. De FBI nam allerlei documenten mee. Wordt Manafort nu onder druk gezet om kroongetuige te worden in Russiagate? Of heeft het meer te maken met zijn persoonlijke louche praktijken? (10:08)

De Democraten hebben een nieuw economisch...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials