Goedemorgen!

Mogge.

Koffie, cappuccino?

Driedubbele espresso.

Zo. Slechte nacht gehad?

Nee, hele goeie. Maar wel keimoe nu.

Wat dan? vertel.

Ik kom net van de Nacht van de Vluchteling. Heb de hele nacht gewandeld, van Rotterdam naar Den Haag, voor noodhulp aan Syrië. Een vriendin vroeg me mee te doen. Ik dacht eerst, Jezus, moet dat. Maar het was toch echt mooi, al die mensen.

Geen dauwtrappen op Hemelvaart, maar nachtwandelen. Klinkt goed. En nu gewoon weer aan het werk? Nice!

Dankje. Maar jij moet me maar vertellen waar we het vandaag nog meer over gaan hebben bij de koffieautomaat. Als ik het tenminste volhoud.

Ok, no problem. B.B. King is overleden, wist je dat al?

Nee. Die blueszanger toch? Waar ken ik die ook alweer van?

The Thrill is Gone, Lucille, Sweet Sixteen – daar zag ik net nog een fantastisch filmpje van op YouTube, Live in Kinshasa.  En een stukje Live in Stockholm, ook geweldig. Een legende, zeggen ze dan. Je moet er natuurlijk wel van houden, blues. Maar veel...