Carla (61), een rasechte Amsterdamse, is elf jaar geleden bekeerd tot de islam en getrouwd met een 33-jarige Libische vrijheidsstrijder. Ze hebben met heel wat vooroordelen te maken.

Regie en camera: Marjolein Busstra
Geluid en montage: Rebekka van Hartskamp
Mede mogelijk gemaakt door DuPho en KlevR Sounddesign

Een man met een bivakmuts en een kalasjnikov met de kleuren van de Libische vlag. Het is de profielfoto op Facebook van Carla, een 61-jarige ras-Amsterdamse. De man op de foto is haar echtgenoot.

Carla is elf jaar geleden bekeerd tot de islam en getrouwd met een Libiër die negenentwintig jaar jonger is dan zij. Wanneer ik haar ontmoet, draagt ze een blauwe hoofddoek om haar sprekende gezicht. Het blauw staat mooi bij haar Hollandse ogen. Over haar hoofddoek draagt ze een zwarte chador die de rest van haar lichaam bedekt. Ik vraag of ik een foto van haar mag maken. Ze twijfelt en zegt; ‘Dat mag niet van mijn man.’ Ik kijk moeilijk, waarop Carla hard begint te...