Vrij Nederland IDFA-dag 2015

Dit zijn de IDFA-tips van Vrij Nederland

Harm Ede Botje, Frits van Exter& Sander Pleij

Morgen begint het Amsterdamse documentairefestival IDFA. Overvalt u bij de keuze uit meer dan 300 films een lichte paniek? Geen nood: Vrij Nederland-redacteuren Frits van Exter, Harm Ede Botje en Sander Pleij selecteerden volgens hen de beste.

Dit zijn ze, op alfabet:

3 ½ minutes and 10 bullets (Marc Silver)

Bij een tankstation in Flordia ontstaat op 23 november 2012 ruzie. De witte Michael Dunn ergert zich aan de muziek die uit een auto schalt en maakt daar opmerkingen over. De 17-jarige zwarte Jordan Davis en zijn vrienden roepen wat terug. Als de woordenwisseling oploopt, pakt Dunn zijn pistool en schiet tien keer. Later zou hij verklaren dat hij meende een pistool te zien en zich bedreigd voelde. Davis wordt gedood. Volgens het politieverslag duurt het hele incident 3 ½ minuut.
De documentaire volgt het proces tegen Dunn vanuit het standpunt van een jury en de verwanten van Davis. Zijn advocaat verdedigt hem op het, ook in de VS omstreden, beginsel van ‘stand your...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie