Hoofdredacteur Ward Wijndelts heeft dit verhaal voor je ingesproken.

‘Erg, hè.’ Daniël (niet zijn echte naam) kijkt me schuldbewust aan. ‘Het is echt zo erg.’

Ik zeg dat ik het niet erg vind.

‘Ik wel.’ Daniël slaat zijn hand voor zijn ogen en kijkt me aan door zijn vingers – als een kind dat niet gevonden wil worden tijdens verstoppertje. ‘Het sloop er in. Ik weet niet eens meer precies wanneer ik er weer mee begonnen ben.’ Nu strijkt hij een beetje agressief door zijn blonde haar en schudt zijn hoofd. ‘God, het is echt vreselijk.’

Voor wie nu denkt dat Daniël een serieuze delinquent is: dat is niet zo. Hij is ook niet mijn vriend die voor de zoveelste keer is vreemdgegaan. En hij is niet voor de zoveelste keer weer begonnen met roken. Daniël is zelfverklaard Twitterverslaafde, en hij heeft net een terugval gehad.

Een paar weken geleden zat dezelfde Daniël me nog heel overtuigd te vertellen dat hij met Twitter was gestopt. Hoofdreden was het...