Ric-Ta-Mish

(aperitief voor Kerstmis)

INGREDIËNTEN

30 ml zeer oude jenever

20 ml benedictine

10 ml versgeperst grapefruitsap

5 druppels oranje grenadine

3-4 druppels oranjebitter

Schudden, in een goedgekoeld martiniglas gieten en garneren met een kers

Angel’s Portion

(feestcocktail voor oudejaarsavond)

INGREDIËNTEN

40 ml VSOP Fine Champagne cognac

40 ml versgeperst sinaasappelsap

20 ml gembersiroop

1 rijpe passievrucht

3-4 druppels Angostura bitter

Schudden, uitgieten in een longdrinkglas en garneren met een lampionvruchtje

Sam Kingue, de cocktailmaker die is geïnterviewd op pagina 48, creëerde deze cocktails. Kingue is als enige Nederlander doorgedrongen tot de finale van de Bols Cocktailmaster 200 competitie

Met dank aan Oldenhof Kookkado, Amersfoort (glazen)