Een veroordeelde dierenactivist en een ‘Veggie in Pumps’ bundelden hun krachten. Nu is er een hamburger van zeewier. ‘Zeewier is een soort groen goud, het heeft alle eiwitten, we kunnen het direct eten.’

The Dutch
Weedburger

Het verhaal van The Dutch Weedburger begint in Denemarken. Daar werd Mark Kulsdom in september 2000 veroordeeld voor een samenzwering die leidde tot het vrijlaten van achtduizend nertsen en een poging tot vrijlating van nog eens veertigduizend exemplaren, op het plattenland iets buiten Kopenhagen. Zes maanden zat hij ervoor vast. Maar het kon hem niet schelen, hij wilde aan de wereld laten zien hoe schandalig het is om dieren op te sluiten. Hij was een boze activist. Toen hij uit de gevangenis kwam, werd hij woordvoerder van het Dierenbevrijdingsfront en werkte mee aan nog veel meer radicale acties.

Tot hij verliefd werd op een meisje dat hem meenam naar Australië. Daar veranderde er iets toen hij op een goede dag op een tomatenveld aan het werk...