Vrij Nederland augustus 2017

De VN-strandacademie: de beste non-fictie van deze zomer

Sander Pleij& Jeroen Vullings
Illustratie Zeloot
Deze vier non-fictieboeken zijn de fijnste van de afgelopen maanden. Ze dienen ter lering énde vermaak, dus ze kunnen lekker mee in de strandtas.

De vakantie is dé tijd voor bijlezen en bezinning. Dat is goddank geen huiswerk of straf: de non-fictie van het afgelopen jaar is met steeds meer oog voor het genot van de lezer geschreven.

Wat er van ons overblijft: is dat nog wel een mens?

Over dit boek kan een discussie worden gevoerd rond de vraag: is Yuval Noah Harari anti-humanistisch en te enthousiast over een toekomst waarin de techniek de mensheid niet meer dient maar domineert? Ongeacht de uitkomst van die discussie is dit een boek voor op het strand. Daarvoor staan er genoeg wetenswaardigheden in over de strijd die de mens en techniek met én tegen elkaar voeren. Heerlijk om een vernuftig schrijver de grote greep te zien doen.

Harari werd wereldberoemd met zijn geschiedenis van de mens: Sapiens. Dat boek kreeg een lift nu Homo Deus is verschenen, het stond afgelopen...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials