18-12-2007

Zoals de taxichauffeurs zich door de stad laten dirigeren door hun klanten. Zo heb ik me de afgelopen dagen laten leiden door straten, steeds weer andere straten, dezelfde belofte.

Na vier maanden ben ik weer in Beiroet. Ik maak iedere dag een lange wandeling. Ik begin rond het middaguur en loop tot het om vijf uur donker wordt. Er is geen bestemming, alleen een doel: de stad leren kennen.

Niet alleen ben ik nieuwsgierig hoe de armen en benen van deze stad uit haar lichaam steken, maar ook haar gewoontes en ritme van leven wil ik herkennen. Daarom volg ik haar straten, loop ik over de Corniche langs zee. Kruis pleinen en kijk ik naar de auto’s en mensen alsof onder al die bewegingen een groot verlegen lichaam schuilgaat. Een lichaam dat zich pas laat zien als het ook aan mij gewend is.