Dit is de week waarin… Robert van de Griend ontmaskerd werd als liefhebber van kapsalon.

Onze adjunct-hoofdredacteur heeft een bijzondere fascinatie. Toen ik begon met deze rubriek overlegden we de eerste paar afleveringen en stemden we de onderwerpen af – je moet elkaar toch een beetje aftasten. Eerst opperde hij het verdekt, tussen een waslijst aan andere culinaire onderwerpen. Maar het onderwerp bleef zo nu en dan de kop opsteken in onze communicatie.

En terwijl hij zich steeds minder bemoeit met mijn onderwerpkeuze, veranderde zijn toon op dit specifieke punt in de loop van de tijd van geheel vrijblijvend tot licht dwingend.

Ik citeer een e-mail van 9 oktober jongstleden: ‘Ik heb drie woorden voor je. Kap. Sa. Lon.’

Dit is de week waarin… Robert van de Griend ontmaskerd werd als liefhebber van kapsalon.

Iedereen heeft guilty pleasures. Zo heb ik tijdens mijn middelbareschooltijd elke permutatie (of combinatie, ik weet het verschil niet meer zo goed) van brood,...