De zaak-Demmink

De jacht op Joris Demmink

Harry Lensink& Freke Vuijst
Een bont gezelschap ziet in topambtenaar Demmink een machtsbeluste pederast, die zich heeft vergrepen aan minderjarigen.

Binnenkort neemt de machtigste ambtenaar op Justitie afscheid. Zijn tegenstanders proberen secretaris-generaal Joris Demmink (64) voor de finish onderuit te halen. Onder meer vanuit Amerika.

Een bont gezelschap van advocaten, journalisten, politici, zakenlieden en oud-politiemensen ziet in Demmink een machtsbeluste pederast, die zich keer op keer heeft vergrepen aan minderjarigen. En die, om zijn misdaden te verhullen, zijn omgeving heeft gechanteerd, waarbij hij niet terugdeinst voor internationale complotten. ‘Als jij twee anonieme meldingen tegen je krijgt van bezit van kinderporno op je computer, dan staat morgenochtend om zes uur de politie bij je voor de deur’, zegt een oud-rechercheur deze week in Vrij Nederland. ‘Bij Demmink niet. Naar hem is nooit fatsoenlijk onderzoek gedaan.’

Daartegenover staat een groep van hooggeplaatste vertrouwelingen....

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie