‘Er bestaat een enorme haat tegen wat ze de ‘multicultisofties’ noemen,’ zei Femke Halsema in het artikel ‘De hatemail regeert’, dat afgelopen week in Vrij Nederland stond. Van e-mails waarin ze wordt uitgescholden voor ‘stomme trut’ of ‘vieze, vuile landverrader’ zei ze niet meer op te kijken. Maar nu lijkt ook de ‘hate-tweet’ in opkomst. Eerder dit jaar ontstond al ophef over een tweet waarin opgeroepen werd om Geert Wilders te vermoorden, en nu gaat Halsema aangifte doen tegen een twitteraar die gisteravond dreigde haar dochter iets aan te doen.

Het is niet de eerste keer dat Halsema aangifte doet van een doodsbedreiging. In het VN-artikel vertelt ze:

Toen heb ik aangifte gedaan,

Caption

‘Op de dag van de begrafenis van een goede vriend vond ik zo’n doodsbedreiging in mijn mail. Toen heb ik aangifte gedaan, en erbij gezegd dat ik de dader wilde ontmoeten. Ik wilde weten wat voor soort mensen dit doet. Het bleek om een loser met PVV-achtige...