Nienke Denekamp zoekt het culinaire avontuur.

Als die pudding van Willem de Zwijger nou maar uit de vorm wil komen. Banketbakker Cees Holtkamp staat achter de wiebelige tafel in een zijkamer in het Loosdrechtse kasteel Sypesteyn en maakt zich druk over een puddinkje. Ziet hij daar een scheur? Zakt de pudding weg? Waar is die fotograaf?

Natuurlijk zei hij ja toen hij als co-auteur werd gevraagd voor ‘Oranje toetjes, een boek van culinair historicus Lizet Kruyff over de desserts van het Koninklijk Huis. Maar nu hij onberispelijke taarten en puddingen voor de foto moet serveren, zit hij met de gebakken Doyenné du Comice. De peren in de 18de-eeuwse amandeltaart zijn niet blank gebleven bij het bakken. Dat gaat helaas niet met verse peren. Wel met peren uit blik, maar die wil je dan weer niet in je taart. Dagenlang is hij bezig geweest om de schillen te konfijten van de bittere Sevilla-sinaasappel, de bergamot en voor de zekerheid ook maar van de gewone handsinaasappel. Zowel...