Interview

1. Heb meer dan alleen botox in je hoofd

‘Het kost me zeker anderhalf uur om me op te tuigen voor de “poppenact”. Dan zie ik eruit zoals de mensen mij kennen. Maar daar heb ik echt niet altijd zin in, thuis loop ik gewoon op slofjes, in losse kleren en zonder make-up. Het optuigen hoort bij mijn werk, en dan voel ik niet dat ik op torenhoge hakken loop. Vroeger stoorde het me heel erg dat ik alleen gezien werd als het boegbeeld van de cosmetische chirurgie, en dat er mensen waren die dat afkeurden. Ik was fel en zat er bovenop om serieus genomen te worden. Want mijn boodschap was niet alleen de cosmetische chirurgie, dat was iets zakelijks, ik werd gevraagd de pr te doen. Maar ik ontdekte: dit kan ik! Op een podium staan, presenteren, entertainen en het publiek ontwapenen. Het is één grote oefening geweest, en de laatste tijd geloof ik wel dat mensen denken: die heeft meer dan alleen botox in d’r hoofd zitten.’

2. Wees trots, maar niet arrogant

‘Naast mijn...