Interview

1. Word de beste van je klas

‘Ik groeide op in Engeland, in een buitenhuis met grote moestuinen. Lekker eten en koken waren vanzelfsprekend. Mijn moeder was een goede kok, en een warm en spontaan mens. Helaas overleed zij toen ik negen was. Ik was als kind een wildebras, maar vanaf dat moment werd ik stiller en streberig. Thuis bekogelden mijn broer en ik elkaar met de tomaten uit de moestuin en we vochten – we hebben vijf huishoudsters en een stiefmoeder versleten. Maar op school was ik voorbeeldig. Ik wilde mijn vader niet met extra zorgen belasten en zorgde ervoor dat ik de beste van de klas werd. Ook omdat mijn vader, accountant, hard werken belangrijk vond. Inmiddels werk ik tachtig uur per week en het lukt me niet te minderen. Maar dat heeft er vooral mee te maken dat ik mijn werk geweldig vind.’

2. Vorm je eigen familie

‘Na de dood van mijn moeder waren mijn zusje en ik ongelofelijk innig. “You look like a couple of lesbians,” zei mijn vader als we elkaar weer een...