Interview

1. Wees een rebel

‘Ik heb moeite met autoriteit, altijd gehad. Als puber slingerde ik tampons met ketchup naar het schoolbord en sneed ik de gordijnen aan flarden. Ik zette de klas op tegen de leraar en ben vaak geschorst. Op mijn zestiende overwogen mijn ouders mij naar een internaat te sturen, ik koos voor een basketbalcarrière in Amerika. Mijn vader zal in stilte om mij hebben gelachen, want dat rebelse is hem niet vreemd. Hij werd als jongen zelf op internaat gezet en daagt nu als dominee de mensen uit. Als de Bijbel de waarheid is, vraagt hij ze tijdens de preek, waarom zitten jullie hier dan als een stel zoutzakken te luisteren? Wees nieuwsgierig, onderneem iets! Anders dan hij verkondig ik niet dé waarheid. Ik wil mensen ook wakker schudden, maar ze vooral hun eigen zekerheden laten onderzoeken. Zelf twijfel ik dagelijks aan mijn geloof. Waarom houd ik er zo aan vast terwijl en genoeg redenen zijn om het los te laten? Die vraag ben ik mezelf verplicht, anders sta...