Interview

1. Never a dull moment

‘Ik ben geen absolute idioot, natuurlijk. Ik werk minimaal zes dagen in de week, sta ’s ochtends op om een uur of zes, zeven en ga door tot één uur. Ik werk keihard maar dat zou ik niet doen als ik er geen lol in zou hebben, dat zou belachelijk zijn. Ik vind dat je in tachtig procent van de dingen die je doet plezier moet hebben, anders moet je bij jezelf te rade gaan. Bij het RIVM ben ik om die reden acuut opgestapt. Ik moest ander werk doen en daar had ik geen zin in. Ik ben naar het lab gegaan en zei: jongens, ik schei ermee uit. Wie mee wil, mag mee. Daar was niet iedereen blij mee nee, maar ik wel. Als student heb ik van alles gedaan wat ik niet leuk vond en op een gegeven moment neem je je voor: vanaf nu ga ik alleen maar doen wat ik wil, never a dull moment.’

2. Neem één dag per week vrij

‘In principe werk ik één dag in de week niet. Even sabbat houden. Ik doe dat wel eens niet en voel ik me niet prettig. Het gaat ten koste van mijn...