Cultuurgids | Kunst

Hockneys doeken zijn in het echt nog beter

Ko van 't Hek
David Hockney, 'A Bigger Splash', 1967. Tate Images
Hockney is hot, en dat is terecht. Nu te zien in Parijs, later nog in New York: een overzicht van zijn werk. Ga erheen, want pas als je David Hockneys doeken in het echt ziet, komen ze helemaal binnen.

Ook wie niet diep is ingewijd in de kunstwereld heeft het werk van David Hockney ongetwijfeld talloze keren gezien. In magazines, op het internet. Mensen houden van zijn werk, ook als ze er niet voor doorgeleerd hebben. Maar pas als je Hockneys doeken in het echt ziet, komen ze helemaal binnen.

Dit jaar reist zijn werk de wereld rond. Eerder dit jaar was er een grote overzichtstentoonstelling in Tate Britain in Londen, nu in het Centre Pompidou in Parijs en dan naar het Metropolitan Museum in New York. In Londen stonden mensen in de lange rijen: er kwamen een half miljoen bezoekers en daarmee was het voor Tate de best bezochte tentoonstelling ooit.

Hockney is hot, en dat is terecht. Deze typisch Britse cheeky dandy met een victoriaans werkethos en een tomeloze vernieuwingsdrang is...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials