Van dit boek krijg je haast zin in ouder worden

Sander Pleij
Foto: David Rozing / HH

Juist jonge mensen moeten het nieuwe boek van Daniël Klein lezen. Want als je de ouderdom op afstand te houdt, leef je ook nu niet ten volle.

Hoe te leven. We kennen ze, de zelfhulpboeken. Ook die vanuit de filosofie. Gebruik Plato voor dit, Seneca voor dat en Machiavelli om de baas te spelen. Je zou er sceptisch van worden.

Maar er is ook Daniël Klein.

Die schreef boeken met vrolijke titels als Steeds als ik de zin van het leven te pakken heb, komen ze met iets nieuws. Graag wil ik bij gelegenheid van deze blog een voorstel doen om in een volgende druk de titel van zijn laatste loot te veranderen. Deze luidt nu De wijsheid van een tandeloze glimlach en heeft als ondertitel: Gelukkig ouder worden met Epicurus.

Advertentie

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials