De afgelopen anderhalf jaar heb ik vaak urenlang met mensen in auto’s zitten praten: een plek waar niemand je hoort. Ik sprokkelde liefdesverhalen, geheime confessies en verboden anekdoten bij elkaar. Allemaal voor die tv-serie over liefde en seksualiteit tussen allochtonen en Nederlanders, die ik zo graag wilde maken. De research duurde lang en bleek een bijna onmogelijke opgave. Vooral Marokkaanse en Turkse vrouwen en mannen zeggen niks en ontkennen alles.

Iedereen die in de journalistiek ‘iets’ met of over Marokkanen en Turken wil doen, loopt tegen een groot wantrouwen aan. In de Marokkaanse en Turkse gemeenschap vinden veel mensen dat de media alleen maar negatieve dingen ventileren en een eenzijdig beeld geven. Alsof alle mocro- en turko-chicks van de tweede en derde generatie mishandeld worden en gedwongen maagd zijn, om maar eens wat te noemen. Die beschuldiging trok ik me aan. Ik wist heus wel dat er veel onafhankelijke, vrijgevochten Marokkaanse en Turkse moslima’s...