‘Hoe het met mij gaat!?’ Carolyn Steel schudt vertwijfeld haar hoofd in haar werkkamer in hartje Londen, van waaruit ze met mij videobelt. ‘Nou, ik ben nogal ziedend over de uitkomst van de tussentijdse lokale verkiezingen hier in het VK, maar los daarvan gaat het prima.’

Hoezo, wat is er gebeurd?

‘De Tories hebben dik gewonnen terwijl ze zoveel kapot hebben gemaakt. Ze zouden moeten worden afgestraft voor hun beleid, maar de helft van mijn landgenoten vergeet dat omdat ze uitzinnig van vreugde zijn over het feit dat ze Brexit hebben doorgezet. Hoewel dat duizenden bedrijven beschadigt en miljarden kost. Ik voel me volkomen vervreemd van dat deel van de bevolking: het zijn net kalkoenen die trots zijn dat ze voor kerst hebben gestemd, maar zichzelf ook volproppen met vulling, zich bedruipen zich met jus en gaan klaarliggen op een zilveren schaaltje. Echt ongelooflijk. Dus ja, het gaat goed met mij, maar het is ook zoals Aristoteles zei: het kan niet goed met je gaan als...