Nu we geen tijd meer hebben voor komkommerdieren, moeten we het doen met wat we hebben. Verwonder je dus eens over de reiger: best een sensationele vogel.

Ze zijn zo talrijk dat je er niet meer van opkijkt, maar eigenlijk is de blauwe reiger best een sensationele vogel. De eerste keer dat ik een reiger zag schijten vergeet ik nooit meer. Ik hoorde een licht suizen gevolgd door een keihard KLATSJ. De vooruit van een geparkeerde auto was in één klap helemaal wit gesausd, en al stond ik een paar meter van de getroffen auto vandaan, toch voelde ik een mist van vochtige deeltjes op mijn gezicht neerdalen. Even dacht ik dat iemand vanaf de bovenste verdieping van de flat een emmer vuilwit afvalwater had leeggekieperd, maar toen ik verontwaardigd opkeek zag ik alleen een reiger, die met een uitgestreken snavel bovenop een lantaarnpaal zat.

De vermeende dreiging van een lansspeerslang in een dakgoot in Enkhuizen maakt de gemiddelde zomervakantie toch wat interessanter.

In reactie op...