#MeToo

Wat bezielt Catherine Deneuve?

Freek de Jonge
Catherine Deneuve, door: Klotchkoff/E-Press Photo/Hollandse Hoogte

De Franse actrice Catharine Deneuve en 99 hoogopgeleide, bevoorrechte Françaises pleiten voor het mannenrecht om vrouwen lastig te vallen.

Wat is flirten immers anders?

Waarom achtten zij en haar vriendinnen het nodig, in Le Monde nog wel, de #MeToo-beweging ervan te betichtten mannen als seksbeluste monsters weg te zetten? Er zou, o ironie, sprake zijn van een heksenjacht.

Is het niet mogelijk om je kop te houden tot er wat bereikt is? En niet midden in, of liever aan het prille begin van het nobele streven, een nogal noodzakelijke, elementaire verandering in het machtsverhouding tussen de seksen, de zaak al gaan nuanceren en relativeren.

Advertentie

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials