Het gesprek van de dag, volgens de redactie: vandaag kiezen de Verenigde Staten hun president. Maar wat als de spanning je teveel wordt? Kijk naar je huisdier.

Midden in de nacht werd ik wakker uit een onrustige droom die iets te maken had met de Clintons, onze Amerika-correspondent en een vliegtuig. Opeens begreep ik waar de term verkiezingskoorts vandaan komt. Ik was warm en bezweet, nam een slokje water en pakte mijn telefoon erbij. Ja, een appje, afleiding!

Om 01:53 uur had mijn zus een artikel doorgestuurd in de familie-app: 21 Adorable Creatures Who Have No Clue That 2016 Is A Giant Trash Fire. 21 babybeestjes die je glazig aankijken met hun puppy-ogen en geen weet hebben van de smerigheid van de Amerikanase verkiezingscampagnes die 2016 hebben gemaakt tot een jaar dat, aldus deze Buzzfeed, ‘should be wiped from history’.

Op slag was ik wakker. Nummer 4: een hondje ligt op de grond te kroelen, helblauwe ogen staren in de lucht. To this blue-eyed wonder, the name...