Aflopen zaterdag zond de NTR de documentaire Kissing a dream uit, over Golden Earring frontman Barry Hay. De popmuzikant (62, gearriveerd, leuk gezin, huis op Curaçao) ging op zoek naar zijn Indiase wortels. In Vrij Nederland verscheen deze week een interview dat Sander Donkers met hem hield. ‘Het was een wow-erlebnis.’

Even voor de duidelijkheid, zegt Barry Hay: het was dus niet zíjn idee, die documentaire over zijn leven. ‘Eigenlijk heb ik er een bloedhekel aan. De hele dag zo’n camera achter je aan, microfoontje om je nek. Dat de geluidsman meeluistert als je staat te pissen. Ik laat zo’n ploeg niet graag toe in mijn huis. Daar zijn we in ons gezin nogal privaat mee.’

Maar goed, het was Hadassah de Boer die vroeg of ze hem een jaar mocht volgen. ‘Mijn vrouw Sandra is goed bevriend met haar. Zij zei: dan doe je het maar voor Hadas. Nou, oké dan. Ik vind het ook een topwijf.’

De leadzanger van de grootste rock-‘n-roll-groep die Nederland ooit kende, zit met een zonnebril op...