01-08-2008

Het was gisteren een enorm drukke dag op het DNC kantoor. Een tiental dozen met ‘senatorial records’ werd binnen gebracht, waar een aantal medewerkers zich de komende weken doorheen moest gaan ploegen. Ik was zelf bezig met debatvoorbereiding voor Obama, waarvoor ik een kleine 150 bladzijden aan materiaal door moest werken.

Op zo’n drukke dag gaat de tijd snel. Even voor zeven uur was ik klaar. Ik sloeg alles netjes op, mailde wat documenten rond en begon me langzaam te oriënteren op mijn volgende klus. Maar ver kwam ik niet, want om twee over zeven viel ineens de stroom uit. Televisies, computers, telefoons, lichten, alles ging van het ene op het andere moment op zwart.

Ik hoorde verschrikte en gefrustreerde kreten op de hele afdeling. Al mijn werk van vandaag is weg!, was de meest gehoorde opmerking. Twintig seconden later sloeg de generator aan, die voor noodverlichting zorgde. Must have been the Republicans, werd er gegrapt. Don’t worry, the Democrats will...