redacteur

Mischa Cohen

@cohenmischa

Over Mischa Cohen
Mischa Cohen studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkt als schrijvend redacteur voor Vrij Nederland en was ooit boekhandelaar, eindredacteur van literair tijdschrift De Held, medewerker van NRC Handelsblad en coördinator van de Vrij Nederland-kleurenbijlage. Mischa Cohen stelde met fotograaf Daniel Cohen de tentoonstelling Mijn naam is Cohen samen en schreef recent een verhaal over de Schots-Nederlandse schrijver Michel Faber en een reportage over de eerste redactievergadering van Charlie Hebdo na de bloedige aanslag van 7 januari 2015. Zijn artikel over Lieuwe van Gogh werd opgenomen in het Jaarboek Verhalende Journalistiek en bekroond met de Tegel.

Laatste publicaties

VN mei 2017
De Verhalen

Kinderen van de Joodse crèche

Bij het opruimen van de garagebox van zijn moeder vond Frank Hemminga twee albums vol foto’s van de Joodse crèche, van waaruit honderden kinderen naar onderduikgezinnen werden gesmokkeld. Wie zijn de kinderen op de foto’s? En wat is er met ze gebeurd?

VN mei 2017
De Verhalen

De nazi-leerling

Dick Woudenberg – zoon van NSB-kopstuk Jan Woudenberg – werd aan de Reichsschule in Valkenburg opgeleid voor een elitepositie in het Derde Rijk. Eind april 1945 werd zijn klas gemobiliseerd en vertrok Dick, 16 jaar oud, naar SS-regiment Totenkopf.

VN april 2017
De Verhalen

Filosoof Ton Lemaire: ‘Wij mensen zijn tragische dieren’

Filosoof Ton Lemaire is ecologisch vluchteling. Eind vorige eeuw week hij uit naar Frankrijk omdat hij het in Nederland niet langer uithield. ‘De band tussen dieren en mensen moet worden aangehaald,’ betoogt hij in zijn nieuwe boek.