Tijd van leven

Wat was uw beste tijd?

‘Vrij jong al – zo rond mijn studententijd – kreeg ik door dat het belangrijk is ervoor te zorgen dat alle fases in je leven leuk zijn. Ik heb een ontzettend leuke hbs- en studententijd gehad en toen die afgesloten waren, nam ik mij voor dat de rest van mijn leven ook zo leuk, interessant en aangenaam mogelijk zou moeten worden. Daarom kijk ik naar vele episodes in mijn leven terug met bijzonder veel plezier, maar ik heb er dus wel altijd zelf aan gewerkt om te zorgen dat ze aangenaam waren. En als er dan toch iets was wat me stoorde en waar ik invloed op kon uitoefenen, dan probeerde ik dat te managen. Zo heb ik ooit een heel vervelende baas gehad. Nou, dat zijn mensen die kunnen je het leven behoorlijk onaangenaam maken, maar ook in die situatie probeerde ik het plezier in mijn werk zo min mogelijk te laten verstoren.’

Heeft u een vaste dag- of weekindeling?

‘Tegenwoordig hoor ik tot het gilde van de gepensioneerden, alhoewel ik nog veel...