Tijd van leven

Hoe doorstaat u de tand des tijds?

‘Door een tomeloze nieuwsgierigheid, door crèmes uit een potje en door te sporten en te bewegen. Vanuit mijn functie zoek ik alle krochten van de stad op en spreek ik met verschillende mensen over allerlei onderwerpen. Ik sport om mijn conditie op peil te houden, maar natuurlijk ook om er een beetje goed uit te blijven zien. Die druk op uiterlijkheden is tegenwoordig best groot – maar de tijd dat ik mezelf echt onbekommerd oud zal laten worden, ligt nog voor me.’

Welke rol speelt tijd in uw werk?

‘Mijn agenda is tot op het halve uur volgepland. Daarnaast wordt er van me gevraagd om nú – meteen – oplossingen te geven. Dat vind ik heel kenmerkend aan deze tijd. Ook staan er steeds twee vragen centraal: wat kost het? en: wanneer is het af? In dit werk – een politiek bestuurlijke baan – is de periode van vier jaar heel dominant. Maar wat kun je in vier jaar bereiken? Mijn doel is minder discriminatie in de stad en meer mensen aan het...