Het verhaal van Ahmed is ook te beluisteren dankzij Blendle.

Mijn naam is Ahmed Abdillahi. Ik woonde sinds 2014 in de Rotterdamse Tweebosbuurt en recent ben ik verhuisd. Mijn oude huis staat er binnenkort niet meer.

Als ik opsta, om vijf uur, is het donker. Ik eet nog iets. Snel. Koffie. Sleutels pakken.

Ik doe de deur open en loop van de houten trappen naar beneden en dan naar buiten. Als ik buiten sta en het is stil, vooral in de winter, dan ervaar ik rust.

 

Als het donker is zie ik niet hoe mijn straat is veranderd. Ik zie de sloop niet. Opeens staat er rechts van mij geen hek dat mijn blok scheidt van de sloop die langzaam naar mij en anderen toe kruipt. Als ik op mijn fiets stap, zijn de dichtgetimmerde deuren en ramen minder zichtbaar. Even beeld ik me in dat de rafelige vlakte van de sloop een open plein is waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Dan fiets ik verder richting het sorteercentrum waar ik elke dag de post ophaal. Vanuit de hele regio komen mensen hier...