– Hoe weet ik eigenlijk dat jij zegt wie je bent?

– Dat hoor je toch? Ik ben het. Ik heb je net zelf opgebeld om te zeggen dat ik vandaag thuis blijf werken.

– Dat kan wel waar zijn, maar ik lees hier net in The Guardian dat Google erin slaagt algoritmes voor gedachten te ontwikkelen, ‘gedachtenvectors’. Volgens ‘een van de beste wetenschappers op het gebied van kunstmatige intelligentie’ is het bedrijf daar al zo succesvol in, dat het binnen tien jaar computers maakt die logisch kunnen nadenken, gewoon met je kunnen praten en zelfs kunnen flirten. Nou, wie zegt dat ze niet allang zo ver zijn en het nog even geheim houden? Net zoals ze toentertijd ook al een tijdje met zelfrijdende auto’s rondreden zonder het iemand te vertellen. Misschien ben jij ook wel een Google-robot.

– Met ‘vlammend’ zou ik zeggen, maar ik heb echt coole stages gedaan.

– Wat? O, nou citeer je de twitterbot van Tim de Gier. Maak er maar een grapje over. Maar straks slaagt elke willekeurige stofzuigerrobot voor...